Gestionare Emotionala


EMOT 6

"The biggest challenge to self-control is emotional regulation. Successful people know how to make their emotions their servants rather than masters." (Paul T.P. Wong)

Emotiile sunt primele semnale generate de corpul tau si de mintea ta, atunci cand este nevoie ca tu sa acorzi atentie la ceva din viata ta. Sa ai controlul emotiilor tale, inseamna ca este in puterea ta sa abordezi orice situatie intr-un mod functional si rational. 

Emotiile pot fi definite ca si ”stari psihologice compuse din ganduri si trairi subiective, modificari fiziologice, comportamente exprese si predispozitii de a actiona". Combinatia precisa a acestor elemente difera de la o emotie la alta, o emotie putand fi insotita sau nu de comportamente vizibile. Acest complex de stari si comportamente este declansat de un eveniment fie trait nemijlocit, fie doar reamintit.

James J. Gross (1998) a definit Reglarea Emotionala ca fiind incercarea indivizilor de a-si influenta emotiile pe care le experientiaza, atunci când acestea apar si modul de experientiere si exprimare a acestor emotii. Acest efort/incercare poate fi automat sau controlat, constient sau inconstient si se crede ca reglarea emotionala poate sa fie implicata in reglarea diverselor aspecte ale emotiilor negative sau pozitive, (Parrott, 1993, apud. Gross, 1998). Astfel conceputa, reglarea emotionala este una dintre formele reglarii afective, care implica toate incercarile de a modifica unele aspecte ale interactiunii dintre individ si mediu, definite prin valente individuale de bun/rau.

EMOT 7

Implementarea unui program de training de gestionare a emotiilor poate dezvolta competentele emotionale ale angajatilor, astfel ei reusind sa gestioneze mai bine propriile lor emotii, dar si sa le inteleaga pe cele ale persoanelor cu care interactioneaza la locul de munca. Participarea la un astfel de training va duce la o monitorizare emotionala mai eficienta reducand astfel cantitativ si calitativ conflictele in interiorul organizatiei.

CARE ESTE BENEFICIUL PARTICIPARII LA UN ASTFEL DE TRAINING?

  • Vei intelege de unde si cum apar emotiile
  • Vei intelege de ce constientizarea si reglarea emotionala sunt importante atat in mediul profesional cat si in cel personal
  • Vei invata cum sa-ti gestionezi emotiile, astfel incat nu vei mai fi condus de ele
  • Pe termen lung, vei putea avea o stare emotionala mai buna si relatii mai armonioase atat in cadrul echipei de munca cat si in plan personal

Log in