VREI SA FI FORMATOR DAR AI STUDII MEDII? NOI AVEM SOLUTIA!

IPFORMARE 6

  

DE CE INSTRUCTOR/PREPARATOR FORMARE?

 

 

„INSTRUCTORUL/PREPARATORUL FORMARE” este una dintre putinele ocupatii care conform legislatiei romanesti (OG 129/2000, Art. 28, alin. 2) confera dreptul unei persoane de a sustine programe de formare profesionala destinate adultilor pe domeniul sau de specializare si activitate profesionala. 

 

CE ESTE UN INSTRUCTOR/PREPARATOR FORMARE?

IPFORMARE 4

Conform Standardului Ocupational „INSTRUCTORUL/PREPARATORUL FORMARE" deruleaza activitati cu caracter instructive-educativ, care abordeaza urmatoarele cicluri: dezvoltare, observare si orientare, aprofundare, specializare. Activitatile de formare se desfasoara în locatii special amenajate (ateliere, laboratoare proprii sau ale partenerilor sociali) si prevazute cu logistica necesara, respectand cerintele legislatiei romanesti.

Ocupatia instructor/preparator formare presupune detinerea unor competente privind formarea prin activitati specifice, avand rolul de a dezvolta abilitati cognitive, practice, de comunicare, psihomotorii si estetice, astfel încat formabilii sa devina indivizi adaptabili, flexibili, orientati profesional în vederea insertiei rapide si eficiente pe piata muncii si a accederii spre un mai înalt nivel de specializare.

Pentru realizarea acestui deziderat instructorul/preparator formare se preocupa permanent de propria formare profesionala, de formarea unei echipe formator – cursant, cu colegii din cadrul organizatiei si omologii din cadrul institutiilor partenerilor sociali implicate în activitatile de formare profesionala, cu scopul de a lucra eficient, într-un mediu de comunicare deschis, echilibrat si profesionist pe toata durata procesului de formare.”

Prin urmare INSTRUCTORUL/PREPARATORUL FORMARE este o ocupatie foarte asemanatoare cu cea de Formator care confera persoanelor doritoare posibilitatea de a desfasura activitati de formare profesionala practica a adultilor pe domeniul sau de activitate.

 

CARE ESTE DIFERENTA DINTRE UN INSTRUCTOR /PREPARATOR FORMARE SI UN FORMATOR ?

IPFORMARE 5

Diferenta dintre ocupatia de Formator si cea de Instructor/ Preparator Formare consta in nivelul de studii pe care o persoana trebuie sa il detina pentru a avea acces in aceasta ocupatie. Astfel, daca pentru ocupatia de fomator cursantul trebuie sa fie absolvent de studii superioare, pentru ocupatia de Instructor/ Preparator Formare cursantul poate fi absolvent de minim studii liceale finalizate cu o diploma de Bacalaureat si sa faca dovada a 5 ani experienta profesionala pe domeniul de specialitate. Prin obtinerea certificatului de Instructor Preparator Formare, persoana are dreptul de a face doar instruirea practica a cursantilor, instruirea teoretica, in acest caz putand fi facuta doar de un detinator al certificatului de Formator. 

 

CARE SUNT COMPETENTELE DOBANDITE IN URMA PARCURGERII ACESTUI CURS?

1. Aplicarea prevederilor legale referitoare la sanatatea si securitatea in munca
2. Aplicarea normelor de protectie a mediului
3. Aplicarea procedurilor de calitate specifice domeniului de formare
4. Asigurarea managementului procesului de instruire
5. Evaluarea activitatilor de formare
6. Asigurarea functionalitatii utilajelor si echipamentelor specifice din atelierele/ laboratoarele de lucru
7. Asigurarea managementul carierei si al dezvoltarii personale

Centrul de Formare Profesionala ARINI organizeaza înscrieri pentru cursul de INSTRUCTOR/PREPARATOR FORMARE cu urmatoarele detalii:
COD C.O.R.: 333309
TIP PROGRAM: Specializare
DURATA CURS: 40 ore (15 ore parte teoretica, 25 ore parte practica)
TIPUL DE CERTIFICAT OBTINUT ÎN URMA ABSOLVIRII CURSULUI: CERTIFICAT DE ABSOLVIRE acreditat de Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, cu recunoastere nationala, si prin apostilare, internationala

Prin urmare, daca detii minim studii medii finalizate si doresti sa desfasori activitati de formare ale adultului pe domeniul tau de specialitate acesta este exact cursul de care ai nevoie!

Pentru înscrieri sau mai multe informatii puteti sa ne contactati la datele din sectiunea CONTACT.

Log in