Cursuri de Specializare

INSTRUCTOR/ PREPARATOR FORMARE

COD C.O.R.: 333309
TIP PROGRAM: Specializare
NR. ORE CURS: 40 ORE (15 ore Teorie/ 25 ore Practica)

DESCRIEREA OCUPATIEI
„INSTRUCTORUL/PREPARATORUL FORMARE” este una dintre putinele ocupatii care conform legislatiei romanesti (OG 129/2000, Art. 28, alin. 2) confera dreptul unei persoane de a sustine programe de formare profesionala destinate adultilor pe domeniul sau de specializare si activitate profesionala.

Conform Standardului Ocupational INSTRUCTORUL/ PREPARATORUL FORMARE deruleaza activitati cu caracter instructive-educativ, care abordeaza urmatoarele cicluri: dezvoltare, observare si orientare, aprofundare, specializare. Activitatile de formare se desfasoara în locatii special amenajate (ateliere, laboratoare proprii sau ale partenerilor sociali) si prevazute cu logistica necesara, respectand cerintele legislatiei romanesti.

Ocupatia instructor/preparator formare presupune detinerea unor competente privind formarea prin activitati specifice, avand rolul de a dezvolta abilitati cognitive, practice, de comunicare, psihomotorii si estetice, astfel încat formabilii sa devina indivizi adaptabili, flexibili, orientati profesional în vederea insertiei rapide si eficiente pe piata muncii si a accederii spre un mai înalt nivel de specializare.

DESCRIEREA CURSULUI
Cursul urmareste dobandirea de cunostinte, competente si abilitati necesare pentu a putea sustine activitati de formare ale adultului.

Competente dobandite:
1. Aplicarea prevederilor legale referitoare la sanatatea si securitatea in munca
2. Aplicarea normelor de protectie a mediului
3. Aplicarea procedurilor de calitate specifice domeniului de formare
4. Asigurarea managementului procesului de instruire
5. Evaluarea activitatilor de formare
6. Asigurarea functionalitatii utilajelor si echipamentelor specifice din atelierele/ laboratoarele de lucru
7. Asigurarea managementul carierei si al dezvoltarii personale

PREGATIRE GENERALA MINIMA PENTRU INSCRIEREA LA CURS
Participantii trebuie sa fie absolventi de Studii Liceale finalizate cu diploma de Bacalaureat sau absolvent cu examen de diplomă a unei şcoli postliceale în domeniu, după efectuarea unui stagiu de cel puţin 5 ani în producţie.

CANDIDATI POTENTIALI
Cursul se adreseaza tuturor persoanelor care doresc sa sustina activitati de formare ale adultului pe diverse domenii de activitate si sunt absolvented e studii medii. Acest curs este obligatoriu prin lege pentru ca o persoana sa poata sustine orice fel de activitate de formare a persoanei adulte.

EVALUAREA FINALA SI CERTIFICAREA
• Evaluarea finala se va face prin acordarea de note de catre o comisie de verificare, pe baza unui test de cunostinte teoretice generale si intocmirea si prezentarea de catre cursant a unei lucrari practice/ proiect.
• Tipul de certificat obtinut in urma finalizarii cursului: Certificat de Absolvire
Certificarea consta in eliberarea, pe baza procesului verbal de examen, a certificatului de calificare acreditat de M.M.J.S. si M.E.N. insotit de un supliment descriptiv care contine competentele profesionale dobandite in urma absolvirii cursului.

INSCRIERI
Inscrierile se pot face pe baza completarii formularului de inscriere afisat in aceasta pagina si transmiterea documentelor obligatorii pentru inscriere fie pe adresa noastra de email fie depuse fizic la sediul firmei noastre. Ulterior se va semna Contractul de formare profesionala si se va achita taxa de participare.
S.C. ARINI S.R.L. isi rezerva dreptul de a selecta participantii la curs in ordinea inscrierii acestora. Componenta unei grupe este de 13-15 persoane.
Pentru informatii legate de inscrierea la curs si taxa de participare va rugam sa apelati consultantul nostru.

ACTE NECESARE PENTRU INSCRIEREA LA CURS
- copie dupa actul de identitate (C.I.sau B.I.)
- copie dupa certificatul de nastere
- copie dupa certificatul de casatorie (pentru doamnele care si-au schimbat numele)
- copie dupa ultimul act de studii sau foaia matricola
- adeverinta medicala (cu specificatia "clinic sanatos")

Log in