Stagii de practica pentru elevi POCU/633/6/14/131806

"Stagii de practică în regiunea Nord-Vest pentru elevii din domeniul turismului și alimentației!", Cod Proiect POCU/633/6/14/131806

POCU/633/6/14/131806

Sigle Header

COD APEL: POCU/633/6/14/Creşterea participării la programe de învăţare la locul de muncă a elevilor şi ucenicilor din învăţământul secundar şi terţiar non- universitar, cu accent pe sectoarele economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC şi din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.
AXA PRIORITARĂ: Educaţie şi competenţe
OPERAŢIUNEA: Creşterea participării la programe de învăţare la locul de muncă a elevilor şi ucenicilor din învăţământul secundar şi terţiar non-universitar, cu accent pe sectoarele economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC şi din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.
TITLUL PROIECTULUI: Stagii de practica in regiunea Nord-Vest pentru elevii din domeniul turismului si alimentatiei

COD PROIECT: POCU/633/6/14/131806
PARTENERIAT:
Lider Parteneriat: RCG CENTRUL DE CONSULTANTA NORD VEST IN MANAGEMENT SI ACHIZITII S.R.L.
Partener 1: S.C ARINI S.R.L.

OBIECTIVUL PROIECTULUI:
Cresterea participarii elevilor din invatamantul secundar superior si tertiar non-universitar din regiunea Nord-Vest la programe de invatare la locul de munca si dezvoltarea deprinderilor socio-profesionale prin organizarea de stagii de practica, consiliere si orientare profesionala pentru 185 de elevi din unitatile de invatamant cu profil de turism si alimentatie.

PROIECTUL ISI PROPUNE:

  • - organizarea a 185 de stagii de practica destinate elevilor selectati in grupul tinta care urmeaza un program de studiu in domeniul turism si alimentatie in cadrul unitatilor de invatamant secundar superior si tertiar non-universitar din regiunea Nord- Vest
  • - furnizarea serviciilor de orientare si consiliere profesionala pentru cei 185 de elevi din grupul tinta
  • - realizarea sesiunilor de constientizare privind principiile orizontale promovate in cadrul Comunitatii Europene (egalitate de sanse, nediscriminare)
  • Proiectul va contribui la dezvoltarea parteneriatului scoala – agent economic, valorificand experienta anterioara a solicitantului si initiind noi relatii de cooperare pentru formare profesionala initiala.

Stagiile de practica destinate celor 185 de elevi vor fi efectuate in conformitate cu programa scolara. Activitatile de practica se vor desfasura la sediul partenerului de practica selectat si se vor gestiona prin indrumarea directa a expertilor stagii de practica si sub monitorizarea cadrelor didactice supervizoare.

ACTIVITATILE DE CONSILIERE SI ORIENTARE
Activitatile de consiliere si orientare in cariera organizate in cadrul proiectului efectuate in cadrul proiectului de catre S.C. ARINI S.R.L, reprezinta, alaturi de stagiile de practica, o componenta esentiala in cresterea capacitatii de angajabilitate pe piata muncii in randul elevilor din domeniul turism si alimentatie. Consilierea profesionala va fi destinata celor 185 de elevi selectati in grupul tinta, intrucat prin aceasta consiliere si orientare profesionala se urmareste conturarea unui profil profesional si personal pentru fiecare elev inclus in grupul tinta, in scopul facilitarii tranzitiei de la educatie la o viata activa. Identificarea pentru fiecare elev a profilului personal, identificarea abilitatilor si a nivelului de incredere in sine, respectiv formarea elevilor in ceea ce priveste intocmirea unui CV si modul de prezentare la un interviu, reprezinta premise necesare ce se doresc a fi dezvoltate pentru o mai buna insertie a elevilor pe piata muncii, dupa absolvirea studiilor.

Prin programul de consiliere profesionala, se va urmari autocunoasterea fiecarui elev beneficiar in vederea constientizarii capacitatilor si a abilitatilor proprii, conturarii rutei profesionale potrivite in acord cu aptitudinile, valorile, interesele si aspiratiile sale; identificarea competentelor necesare pentru obtinerea carierei dorite (competente profesionale specifice si competente transversale); dezvoltarea increderii in fortele proprii si cunoasterea mai bine a propriilor abilitati profesionale.

Astfel, se urmareste identificarea afinitatii elevului cu particularitatile diferitelor specializari pe care le studiaza si autodefinirea cu una/ mai multe dintre aceste specializari in raport cu propriile interese/afinitati/valori. In acest demers, testarea psihologica si orientarea profesionala pot fi resurse semnificative, alaturi de informatiile si discutiile purtate cu consilierul specializat. Consilierea profesionala urmareste sa-l determine pe elev sa fie coparticipant la propriul destin, prin informare, educare, autoinformare, auto-orientare, capabil de a face alegeri educational-profesionale rationale, justificate si motivante.

Sigle Footer

 

POSTURI DISPONIBILE

 

 Sigle Header

 

In perioada Septembrie 2020 – August 2020, RGC Centrul de Consultanta Nord Vest in Management si Achizitii SRL in parteneriat cu ARINI Formare Profesionala implementeaza proiectele cu finantare europeana:

Stagii de practica in regiunea Nord – Vest pentru elevii din domeniul turismului si alimentatiei! Cod Proiect POCU/633/6/14/131806
Stagii de practica pentru elevii din regiunea Nord – Vest in domeniul turismului si alimentatiei! Cod Proiect POCU/633/6/14/1313807

Activitatea acestor proiecte vizeaza creasterea participarii elevilor din invatamantul secundar superior si tertiar non-universitar din regiunea Nord-Vest la programe de invatare la locul de munca si dezvoltarea deprinderilor socio-profesionale prin organizarea de stagii de practica, participarea la activitati de consiliere si orientare profesionala. Proiectele se adreseaza fecare unui grup tinta de minim 185 de elevi din unitatile de invatamant cu profil de turism si alimentatie.

ARINI Formare Profesionala organizeaza concurs pentru ocuparea urmatoarelor posturi disponibile in cadrul proiectului:

Stagii de practica in regiunea Nord-Vest pentru elevii din domeniul turismului si alimentatiei! Cod Proiect POCU/633/6/14/131806

Tutore de Practica ( Mentor – Cod C.O.R. 235902 ) – 1 post  detalii

Responsabil financiar ( Expert financiar - bancar Cod C.O.R. 241204 ) - 1 post  detalii 

Secretar ( Secretara Cod. C.O.R. 412001 ) - 1 post  detalii

  

CV-urile in format Europass se vor transmite eletronic la adresa de mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. pana la data de:

- Turore de Practica pana la data de 28.12.2020

- Responsabil financiar si Secretar pana la data de 11.01.2021

 

Sigle Footer

  

 

ACHIZITII

 Sigle Header

 

 

 

806 Solicitare oferte de pret 1 

806 Solicitare oferte de pret 2 806 Nota specificatii tehnice IT Page 1

806 Nota specificatii tehnice IT Page 2Sigle Footer

 

 

SELECTIE GRUP TINTA

 Sigle Header

GRUP TINTA ELIGIBIL: 185 de elevi din regiunea de dezvoltare Nord-Vest care urmeazã cursurile unei unitãți de învãțãmânt cu profil de turism şi alimentație, din care:
-15 elevi din mediul rural si 4 persoane de etnie romã

CRITERII ELIGIBILITATE: 

- elevul trebuie sã deținã domiciliul în regiunea Nord-Vest
- elevul trebuie sã fie înregistrat la o unitate de învãțãmânt (liceu, scoala profesionalã, scoalã postlicealã) din regiunea Nord Vest, cu profil în domeniu turismului şi alimentației în:
• clasele a XI-a si a XII-a pentru elevii de liceu;
• clasele a X-a si XI-a pentru elevii din şcolile profesionale;
• toți anii de studiu pentru elevii din unitãțile de învãțãmânt postliceal;

CALENDAR DE SELECTIE A GRUPULUI TINTA LUNA IANUARIE 2021

FORMULARE DE SELECTIE

METODOLOGIE DE SELECTIE A GRUPULUI TINTA IN CADRUL PROIECTULUI POCU/633/6/14/131806

REZULTATELE PROCESULUI DE SELECTIE - IANUARIE 2021

In luna Ianuarie 2021 au fost recrutati se selectati un numar de 4 elevi, clasa a-XII-a de la Colegiul Economic "Iulian Pop" cu profilul Tehnician Hotelarie, in baza acordului de colaborare cu aceasta unitate de invatamant.

Dosarul de inscriere se va depune, in format fizic, in perioada specificata in calendarul de inscriere pentru luna in curs. 
Interval orar inscrieri: conform Calendarului de selectie pentru luna in curs
Adresa depunere dosar: str. Baia Mare nr. 15, Cluj-Napoca, jud. Cluj, Cod postal 400171

Contact:
Expert grup tinta Bakri Yahya
Telefon: 0752 709 015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sigle Footer

 

 

 

CONSILIERE PROFESIONALA GRUP TINTA

 

Sigle Header

 

 

 

Sigle Footer

Log in