NOŢIUNI FUNDAMENTALE DE IGIENÃ

Igiena 3

 

Conform legislatiei in vigoare certificarea instruirii privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena este obligatorie pentru operatorii care desfasoara activitati in domeniul alimentatie publice, cosmetica, frizerie, coafura, manichiura, pedichiura, masaj, ambalare si distribuire marfuri alimentare, producerea, transportul si imbutelierea apei, personal de curatenie, servicii de dezinfectie si deratizare.

 

H.G. 857/2011, publicata in M.O. nr. 621, din 1 septembrie 2011 reglementeaza sanctiunile aplicabile in cazul nerespectarii normelor de Igiena. Lipsa unui certificat de instruire, privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena se pedepseste cu o amenda de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice care angajeaza personal caruia ii lipseste aceasta atestare.

S.C. ARINI S.R.L. in conformitate cu ordinul comun al Ministrului Sanatatii si al Ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului nr. 1.225/5.031/2003 este avizata sa realizeze programe de instruire privind insusirea Notiunilor Fundamentale de Igiena pentru operatorii care activeaza in urmatoarele module:

MODULUL 1: Servicii de productie, depozitare, transport si comercializare a alimentelor; inclusiv alimentatie publica si a colectivitatilor
MODULUL 2: Servicii de curatenie in unitati de asistenta medicala, colectivitati de copii si tineri, unitati de cazare (hoteluri, moteluri, cabane etc.)
MODULUL 3: Productia si distributia apei potabile si productia apei imbuteliate
MODULUL 4: Servicii de ingrijire corporala (cosmetica, frizerie, coafura, manichiura, pedichiura, masaj etc.)
MODULUL 5: Servicii de tip dezinfectie, dezinsectie, deratizare

DETALII INSCRIERE

  • Inscrierile se pot face pe baza completarii formularului de inscriere afisat in aceasta pagina, transmiterea documentelor obligatorii pentru inscriere (fie pe adresa noastra de email fie depuse fizic la sediul firmei noastre) si achitarea taxei de participare.
  • Cursurile sunt organizate lunar.
  • Numarul minim al unei grupe de cursanti: 30 persoane

DOCUMENTE INSCRIERE:

  • Copie dupa C.I. sau B.I

DETALII CURS
Cursul este sustinut de catre Doamna Doctor Chakirou Cristina.
In urma examenului de absolvire participantii vor primi un Certificat de Absolvire autorizat de Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului cu o valabilitate de 3 ani.

OFERTA SPECIALA INSTITUTII

DISCOUNT: daca sunteti institutie si doriti sa inscrieti mai mult de 10 persoane din firma dumneavoastra S.C. ARINI S.R.L. ofera un discount pentru taxa de participare.

ABONAMENTE ANUALE/TRIMIESTRIALE: acesta facilitate este oferita institutiilor/operatorilor care au o fluctuatie mare de personal.

Pentru informatii legate de pretul cursului, solicitarea une oferte de pret sau mai multe detalii in legatura cu abonamentele oferite va rugam sa ne contactati la numarul de telefon sau adresa de email afisata la sectiunea CONTACT.

 

SURSE LEGISLATIVE PRIVITOARE LA INSUSIREA NOTIUNILOR FUNDAMENTALE DE IGIENA:

  • Ordinul nr. 1225/2003 privind aprobarea Metodologiei pentru organizarea si certificarea instruirii profesionale a personalului privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena;
  • Ordinul nr. 232/2004 privind modificarea si completarea Metodologiei pentru organizarea si certificarea instruirii profesionale a personalului privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena, aprobata prin Ordinul ministrului sanatatii si al ministrului educatiei, cercetarii si tineretului nr. 1.225/5.031/2003;
  • Ordin nr. 1955 din 18/10/1995 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 59bis din 22/03/1996 pentru aprobarea Normelor de igiena privind unitatile pentru ocrotirea, educarea si instruirea copiilor si tinerilor;
  • ORDIN Nr. 976 din 16 decembrie 1998 pentru aprobarea Normelor de igiena privind productia, prelucrarea, depozitarea, pastrarea, transportul si desfacerea alimentelor
  • Ordinul nr. 975/1998 privind aprobarea Normelor igienico-sanitare pentru alimente
  • HOTARARE nr. 924 din 11 august 2005 privind aprobarea Regulilor generale pentru igiena produselor alimentare;
  • Ordin nr. 536/1997 din 23/06/1997 pentru aprobarea Normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 140 din 03/07/1997;
  • Legea nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile;
  • Legea nr. 311/2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile;
  • Hotararea nr. 974/2004 pentru aprobarea Normelor de supraveghere, inspectie sanitara si monitorizare a calitatii apei potabile si a Procedurii de autorizare sanitara a productiei si distributiei apei potabile;
  • Ordinul nr. 1136/2007 privind aprobarea Normelor de igiena pentru cabinetele de infrumusetare corporala;

Log in