Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 981

CONSILIER PENTRU DEZVOLTARE PERSONALÃ?

  • Written by 

Conform Standardului Ocupaţional, “Consilierul pentru dezvoltare personală” este un specialist care lucrează cu persoane sănătoase din punct de vedere psihic, care au nevoie să exploreze sau să depăşească diverse stări sau situaţii cu care se confruntă în evoluţia personală şi profesională, valorificând şi dezvoltând resursele şi potenţialul propriu.”

CDP5

Specialistul în consiliere pentru dezvoltare personală este o persoană care are rolul de a-i suţine pe clienţi în investigarea situaţiilor problemă cu care aceştia se confruntã şi de a facilita explorarea de soluţii potenţiale cu scopul reducerii disfuncţionalitãţilor de naturã personalã, profesionalã sau socialã apãrute. Printre factorii responsabili în apariţia situaţilor problematice se pot include: volumul şi complexitatea activităţilor desfăşurate în mod curent, multiplele responsabilităţi asumate în familie şi societate, imprevizibilitatea contextelor de lucru, dinamica schimbărilor şi nevoia continuă de adaptare în situaţii noi, presiunea informaţională etc.

CDP6

Misiunea Consilierului pentru dezvoltare personală este de a-i impulsiona şi ghida pe ceilalţi sã devinã independenţi şi sã realizeze faptul cã într-adevãr, se pot ajuta singuri în situaţiile problematice. Acest lucru se realizeazã prin susţinerea clienţilor în identificarea resurselor interioare proprii, a punctelor forte, a credinţelor şi valorilor care formeazã persoana sa însã şi prin analiza şi clarificarea, intr-un cardu controlat, a cauzelor care produc perturbaţiile sau blocajele. Conştientizarea resurselor existente la nivel personal, faciliteazã identificarea soluțiilor constructive de rezolvare a problemelor. Consilierul pentru dezvoltare personală stimulează identificarea soluţiei optime de rezolvare a blocajelor apãrute, contribuid astfel la diminuarea nivelului de stres, înlăturarea confuziei, tensiunilor acumulate şi a blocajelor temporare induse în evoluţia personală pe unul sau mai multe planuri.

CDP3

Cursul “Consilier pentru dezvoltare personală” este un curs de perfecţionare care se desfãşoara pe durata a 40 ore distribuite de regulã sub forma a 3 module la final de sãptãmâna. Certificatul de absolvire obţinut în urma absolvirii cursului este acreditat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale. Acesta este recunoscut la nivel naţional, şi prin apostilare la nivel internaţional.

Log in