INSCRIERI CURS "ELEMENTE DE PRIM AJUTOR NECALIFICAT"

ACORDAREA PRIMULUI AJUTOR

 Multe decese, survenite in urma accidentelor sau diverselor situatii de urgenta, rezulta adesea din lipsa unei interventii medicale sau paramedicale imediate. 

Oricat de neplacut ar suna, realitatea ne demonstreaza ca accidentele apar, fie locul de munca, pe drum, in trafic sau chiar acasa. Iar de cele mai multe ori simplul fapt de a asista la un accident fara a face ceva concret pentru persoana in cauza poate duce la o inrautaire dramatica a situatiei sau chiar deces.

Primul Ajutor reprezinta asistenta intiala acordata victimei unei leziuni sau boli. Alcatuit din tehnici relativ simple ce pot fi efectuate cu un echipament rudimentar, primul ajutor reprezinta manevrele care pot fi efectuate de catre o persoana fara un background medical pana la sosirea ajutorului medical specializat.

First Aid 3 2

Notiunile Prim Ajutor asigura cunostintele necesare pentru a putea acorda asistenta necesara in cazuri cum ar fi: accidente mecanice de diverse intensitati, atacuri cardiace, accidente vasculare cerebrale, arsuri, electrocutari, ingerare de substate periculoase. Aceste tehnIci simple aplicate in primele minute dupa un accident sunt de o importanta fundamentala, de multe ori salvand efectiv viata unei persoane.

A stii cum sa acorzi primul ajutor corect este la fel de important ca si cunoasterea tehnicilor in sine. Realizarea tehnicilor de prim ajutor, intr-o maniera incorecta, poate inrautatii starea pacientului sau agrava leziunea existenta. Din acest motiv simplul fapt ca am vazut in media cum se realizeaza compresiile toracice nu inseamna ca stim sa le facem corespunzator.

Desi toate persoanele ar trebui sa cunoasca tehnicile esentiale de prim ajutor, necesitatea detinerii acestora este mai presanta in cazul anumitor profesii, cum ar fi: profesiile care implica lucrul in colectivitati (crese, gradinite, scoli), lucrul individual cu copii (dadacele, profesorii de sprijin), meseriile cu risc crescut de accidente (soferii profesionisti, salvamarii, salvamontii, muncitori in uzine, ateliere).

Capacitatea de a acorda primul ajutor cade in responsabilitatea noastra a tuturor deoarece accidentele nu intreaba inainte sa apara. Iar daca noi ne-am gasi intr-o astfel de situatie am fi recunoscatori ca persoana care se intampla sa fie langa noi sa poata sa ne ajute.

Log in