Formator

COD C.O.R.: 242401
TIP PROGRAM: Perfectionare
TOTAL ORE: 60 (20 ore teorie, 40 ore practica)
                    40 (15 ore teorie, 25 ore practica)

DESCRIEREA OCUPATIEI:

Formatorul este specialistul in formare care proiecteaza, deruleaza, evalueaza şi revizuieşte activitati teoretice/practice şi/sau programe de formare şi dezvoltare a competentelor profesionale, derulate in institutii specializate sau la locul de munca.
Aceasta definitie extinsa este compatibila cu definitiile date formatorului la nivel european.

Ca urmare, formatorul descris prin acest standard ocupational este:

  • Conceptor al programelor de formare, pe baza documentelor normative in vigoare, a standardelor ocupationale / de pregatire profesionala şi a nevoilor unui anumit sector sau domeniu de activitate – inclusiv al celui de formare a formatorilor.
  • Proiectant al programelor şi al activitatilor de formare, pe baza identificarii nevoii şi cererii de formare dintr-un anumit sector sau domeniu de activitate. Organizator al programelor de formare, asigurând toate conditiile necesare desfaşurarii optime a programului de formare.
  • Facilitator al procesului de invatare şi de dezvoltare prin crearea unor situatii de invatare adecvate dezvoltarii competentelor profesionale care se constituie in tinte ale formarii.
  • Evaluator al competentelor efectiv formate sau dezvoltate la participantii la formare, precum şi al propriei prestatii ca formator.
  • Evaluator al programelor de formare – atât al celor proprii, cât şi al programelor de formare propuse spre evaluare in vederea autorizarii.
  • Persoana care invata pe tot parcursul carierei profesionale, dezvoltându-şi permanent propriile competente de formator.

DESCRIEREA CURSULUI:
Cursul urmareste dobandirea de cunostinte, competente si abilitati necesare pentu a putea sustine activitati de formare ale adultului.
Module de curs:
1.Pregatirea Formarii
2.Realizarea Activitatilor de Formare
3.Evaluarea Participantilor la Formare
4.Aplicarea Metodelor si Tehnicilor Speciale de Formare
5.Marketing-ul Formarii
6.Proiectarea Programelor de Formare
7.Organizarea Programelor si a Stagiilor De Formare
8.Evaluarea, Revizuirea si Asigurarea Calitatii Programelor si a Stagiilor de Formare

PREGATIRE GENERALA MINIMA PENTRU INSCRIEREA LA CURS:
Participantii trebuie sa fie absolventi de Studii Superioare.

CANDIDATI POTENTIALI:
Cursul se adreseaza tuturor persoanelor care doresc sa sustina activitati de formare ale adultului pe diverse domenii de activitate. Acest curs este obligatoriu pentru ca o persoana sa poata sustine orice fel de activitate de formare a persoanei adulte.

EVALUAREA FINALA SI CERTIFICAREA:
• Evaluarea finala se va face prin acordarea de note de catre o comisie de verificare, pe baza unui test de cunostinte teoretice generale si intocmirea si prezentarea de catre cursant a unei lucrari practice/ proiect.
• Tipul de certificat obtinut in urma finalizarii cursului: Certificat de Absolvire
Certificarea consta in eliberarea, pe baza procesului verbal de examen, a certificatului de calificare acreditat de M.M.J.S. si M.E.N. insotit de un supliment descriptiv care contine competentele profesionale dobandite in urma absolvirii cursului.

INSCRIERI:
Inscrierile se pot face pe baza completarii formularului de inscriere afisat in aceasta pagina si transmiterea documentelor obligatorii pentru inscriere fie pe adresa noastra de email fie depuse fizic la sediul firmei noastre. Ulterior se va semna Contractul de formare profesionala si se va achita taxa de participare.
S.C. ARINI S.R.L. isi rezerva dreptul de a selecta participantii la curs in ordinea inscrierii acestora. Componenta unei grupe este de 13-15 persoane.
Pentru informatii legate de inscrierea la curs si taxa de participare va rugam sa apelati consultantul nostru.

ACTE NECESARE PENTRU INSCRIEREA LA CURS:
- copie dupa actul de identitate (C.I.sau B.I.)
- copie dupa certificatul de nastere
- copie dupa certificatul de casatorie (pentru doamnele care si-au schimbat numele)
- copie dupa ultimul act de studii sau foaia matricola
- adeverinta medicala (cu specificatia "clinic sanatos")

Log in