OSPĂTAR (CHELNER) VÂNZĂTOR ÎN UNITĂŢI DE ALIMENTAŢIE

COD N.C.: 5123.2.1

TIP PROGRAM: Nivelul Calificare 2

TOTAL ORE : 720 (240 ore teorie, 480 ore practica)

DESCRIEREA OCUPATIEI:
Ospatarul este acel angajat al sectorului comercial care serveste consumatorii într-un restaurant sau in alt local de consumatie si incasează contravaloarea consumatiei acestora.
Munca ospatarului completeaza activitatea bucatarului si pe cea a cofetarului sau patiserului "printr-o servire corespunzatoare oferita clientilor". De calitatea muncii lui depinde în mare masura bunul renume al restaurantului/ localului de consumatie.

DESCRIEREA CURSULUI:
Cursul urmareste dobandirea de cunostinte si abilitati necesare practicarii cu succes a acestei meserii.
Module de curs:
1. Organizarea unitatilor de alimentatie si hotelarie
2. Promovarea produselor si serviciilor
3. Sevirea preparatelor
4. Decorarea salii de servire
5. Sevirea bauturilor
6. Alcatuirea meniului

PREGATIRE GENERALA MINIMA PENTRU INSCRIEREA LA CURS:
Participantii trebuie sa fie absolventi ai scolii generale obligatorii (conform Legii invatamantului nr. 84/1995) sau ai invatamantului obligatoriu raportat la data absolvirii de catre acestia.

CANDIDATI POTENTIALI:
Cursul se adreseaza tuturor persoanelor care sunt interesate de dobandirea unei asemenea calificari, in vederea obtinerii unui post de munca sau persoanelor care deja activeaza in acest sector si doresc sa ateste experienta lor prin obtinerea diplomei de calificare.

EVALUAREA FINALA SI CERTIFICAREA:
• Evaluarea finala se va face prin acordarea de note de catre o comisie de verificare, pe baza unui test de cunostinte teoretice generale si a unei probe practice executate de cursant fie la locul de munca fie simulare.
• Tipul de certificat obtinut in urma finalizarii cursului: Certificat de Calificare
Certificarea consta in eliberarea, pe baza procesului verbal de examen, a certificatului de calificare tacreditat de M.M.J.S. si M.E.N. insotit de un supliment descriptiv care contine competentele profesionale dobandite in urma absolvirii cursului. Acestea sunt:

  • Efectuarea muncii în echipă
  • Aplicarea NPM şi PSI
  • Menţinerea unui mediu de muncă sigur şi curat
  • Organizarea locului de muncă
  • Încasarea contravalorii serviciilor oferite
  • Pregătirea locului de servire pentru o nouă comandă
  • Preluarea comenzilor clienţilor
  • Servirea preparatelor culinare şi a băuturilor.

INSCRIERI:
Inscrierile se pot face pe baza completarii formularului de inscriere afisat in aceasta pagina si transmiterea documentelor obligatorii pentru inscriere fie pe adresa noastra de email fie depuse fizic la sediul firmei noastre. Ulterior se va semna Contractul de formare profesionala si se va achita taxa de participare.
S.C. ARINI S.R.L. isi rezerva dreptul de a selecta participantii la curs in ordinea inscrierii acestora.
Componenta unei grupe este de 13-15 persoane.

ACTE NECESARE PENTRU INSCRIEREA LA CURS:
Pentru inscrierea la curs sunt necesare copii urmatoarele documente:
- copie dupa actul de identitate ( C.I.sau B.I.)
- copie dupa certificatul de nastere
- copie dupa certificatul de casatorie( pentru doamnele care si-au schimbat numele)
- copie dupa ultimul act de studii sau foaia matricola
- adeverinta medicala (cu specificatia "clinic sanatos")


Log in